24-28 IUNIE 2020

Poti oricând sa iei legătura cu noi și suntem tare dornici să te ajutăm. Urmărește-ne și în social media, acolo lucrurile se-ntâmplă mai des 🙂

Image Alt

Regulament oficial

SECȚIUNEA 1.
EVENIMENT, ORGANIZATORI ȘI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETIȚIEI

Competiția „Carpathia Trails” (denumita în cele ce urmează “Competiția”) este o cursă de alergare montană pe etape ce se desfășoară în 3 masive muntoase (Munții Bucegi, Munții Leaota și Piatra Craiului).

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-28 iunie 2020, iar cartierul de bază al evenimentului va fi la staţiunea Cheile Grădiştei, Fundata.

Evenimentul este organizat de Asociațiile Sport La Orice Vârstă, People for Sport și C.S. SportGuru.

Ca organizatori, avem încredere că toți participanții înțeleg importanța regulamentului, ei fiind cei mai în măsură să evalueze sincer abilitățile proprii și dacă ele sunt la nivelul necesar participării la o astfel de competiție.

Prin înscriere, participanții declară că au citit, sunt de acord sa respecte și sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial.

Necitirea cu atenție a Regulamentului și a tuturor Secțiunilor nu poate fi interpretată ca fiind lipsă de informație, recomandări, reguli și conduite din partea organizatorilor, iar participanții care se înscriu la eveniment fără să cunoască toate informațiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplăceri cauzate de acest fapt, înainte, în timpul și după eveniment.

Site-ul oficial al evenimentului este http://carpathiatrails.com.

SECȚIUNEA 2.
CARACTERISTICILE COMPETIȚIEI

2.1 Caracteristici principale

Competiția este una de alergare cu caracter montan care se desfășoară pe durata a patru zile. În fiecare zi se va desfășura o probă de alergare montană pe un traseu diferit.

Evenimentul este unul dificil și este destinat în special sportivilor cu abilități specifice alergării montane, cu experienta montana si pregatire speciala de anduranta pe trasee montane la mare altitudine. Vă rugăm să citiți secțiunea de cine poate participa din secțiunea 3.

Traseele sunt preponderent pe poteci turistice marcate.

2.2 Probe

În cadrul competiției vor fi disponibile 3 probe:

Team Run Carpathia
Presupune alergarea în echipe de 2 concurenți toate cele 4 etape ale evenimentului

Solo Run Bucegi
Cursa individuala
Solo Run Leaota
Cursa individuala

2.3 Etape și Trasee

Evenimentul este compus din 4 etape distincte, fiecare în zile separate și cu trasee diferite. Toate etapele au zona de finish la Cheile Gradistei.

 • Etapa 1:
  Etapa prolog in zona Fundata
 • Etapa 2:
  Cu startul in zona Peștera, cuprinde trasee din zona Piatra Craiului. 
 • Etapa 3:
  Etapa in zona Fundata.
 • Etapa 4:
  Cea mai lunga etapa din eveniment, cuprinde trasee in zona Bucegi si Leaota. Startul este din Simon.

Pentru a oferi concurenților o experiență frumoasă traseele pot suferi modificări. Orice modificare va fi anunțată în timp util concurenților prin canalele oficiale.

Descrierea si hartile traseelor se afla pe site-ul oficial in paginile curselor.

Având în vedere modul de măsurare, la distanțele și diferențele de nivel ale traseelor pot apare diferențe față de cele publicate și anunțate.

Evenimentul va avea segmente de traseul pe drumuri publice. Concurenții sunt răspunzători să respecte prevederile Codului Rutier privind utilizarea drumurilor publice (exemplu: deplasarea pe partea dreaptă a drumului). Nerespectarea acestora poate duce la descalificarea participantului.

2.4 Marcarea și urmărirea traseului

Traseele vor fi marcate cu bandă de semnalizare. Vă rugăm să citiți informațiile trimise înainte de eveniment, dar și să fiți prezenți la ședințele tehnice pentru a afla mai multe detalii specifice despre marcare (culoarea benzilor etc.)

Concurenții trebuie să urmeze mereu traseul oficial și să îl parcurgă integral. În cazul în care ieșiti de pe traseul oficial, pentru a evita riscul descalificării trebuie să reintrați din punctul părăsirii lui.

În cazul în care nu mai vedeti timp de câteva minute banda de marcare,  vă recomandăm să vă întoarceți la ultimul marcaj văzut și să continuati de acolo.

2.5 Puncte de control

În diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasate puncte de control unde vor exista arbitrii de traseu care vor supraveghea desfășurarea cursei.

Dacă un arbitru va observa o tentativă de ”tăiere/scurtare” a traseului, concurentul, respectiv echipa, vor fi descalificați. Participanţii care nu sunt detectaţi trecând prin aceste puncte de control pot fi descalificaţi.

2.6 Timpi limită și timpi intermediari

Timpii limita pentru parcurgerea unei etape și timpii intermediari pentru un segment dintr-o etapă vor fi publicați pe site-ul oficial în pagina de traseu.

Aceștia pot fi ajustați de organizator din motive meteorologice sau alte aspecte care influențează conditiile de concurs. Orice schimbare a timpilor limita va fi anuntata inainte de start.

Participanții care nu reușesc să treacă de punctele intermediare în timpii limită, vor fi opriti din cursa si indrumati sa se retraga spre zona de sosire.

2.7 Puncte de revitalizare

Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bețe, haine, etc.) este permis doar în punctele de revitalizare de pe traseu, în spațiul delimitat de catre organizatori.

SECȚIUNEA 3.
PARTICIPARE ȘI CONDIȚII DE PARTICIPARE

3.1 Cine poate participa?

Competiția este destinată celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical, fizic și mental sa susțină acest tip de efort.

Pentru a participa, sportivii trebuie să posede următoarele abilități:

 • să aibe pregătirea fizică să parcurgă în siguranță un traseu montan de aproximativ 30-40 km
 • să aibe experiență de parcurgere a zonelor montane dificile (poteci expuse și la înălțime, corzi fixe etc.)

3.2 Înscrierea în competiție

Înscrierea se face fie completând formularul on-line din sectiunea Înscriere de pe site-ul oficial al evenimentului.

Înscrierile sunt limitate și se fac în intervalul și în limitele de locuri anunțate în pagina de înscriere de pe site-ul oficial.

Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste limitele anunțate.

3.3 Pachetul de participare. Ridicarea kitului

Prin inscriere participanții beneficiază de un pachet de participare compus din produse și servicii. Acestea sunt detaliate în pagina de Pachet de participare din cadrul site-ului oficial.

Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior). Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.

3.4 Anularea participării

Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru prin metodele oficiale detaliate în pagina de contact de pe site.

Contribuția de participare la eveniment NU ESTE RETURNABILĂ, ea este considerata donatie pentru realizarea evenimentului.

În cazul imposibilității de a participa, aveți la dispoziție următoarele alternative în termenul și cu taxa de modificare de mai jos.

Alternativă Termen de modificare Taxă de modificare
Transferul la ediția următoare 30 zile până la eveniment 10% din taxa plătită
Transferul către o altă persoană 14 zile până la eveniment 10% din taxa plătită
Schimbarea unui coechipier din cadrul echipei 10 zile până la eveniment 5% din taxa plătită

3.5 Asumarea răspunderii. Declarația pe proprie răspundere

Toți participanții vor semna o declarație de participare pe propria răspundere în prezenta unui reprezentant al organizatorului. Declarația trebuie descărcată înainte, printată, completată de fiecare participant si înmanata Organizatorilor la ridicarea kitului.

Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligație in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta în caz de nevoie.

În acest sens participanții trebuie să fie conștienți de pericolele la care se expun prin participare și parcurgerea unui traseu montan. Acestea includ și nu se rezumă doar la: coliziuni cu pietre, stânci, copaci, oameni, autovehicule, alte vehicule, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig și/sau căldură, hipotermie, insolație, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, grindină, avalanșe de zăpadă, pietre și/sau pământ, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, înec, efort fizic.

SECȚIUNEA 4.
DESFĂȘURAREA COMPETIȚIEI, SIGURANȚĂ

 

4.1 Condiții specifice proba de echipa

Echipele participante sunt formate din doi sportivi ce vor parcurge traseele împreună. În timpul parcurgerii etapelor de concurs, distanța dintre cei doi concurenți nu trebuie să depășească 50 metri.

4.2 Echipament obligatoriu/recomandat

În cazul în care prognoza meteo indică vreme rea, organizatorul își rezervă dreptul de a solicita/modifica echipamentul obligatoriu comunicând ultimele informații cel târziu la ședința tehnică din seara premergătoare concursului care sunt schimbările și va verifica prin sondaj, înainte de start, respectarea echipamentului impus. Recomandam sa aveti in bagajul dumneavoastra echipament de vreme rea pentru a nu fi surprinsi de schimbari de ultim moment.

Lista completa a articolelor de echipament este disponibilă pe pagina de mai jos:
https://carpathiatrails.com/info/echipament/

Echipament obligatoriu:

Lipsa unui element din echipamentul obligatoriu va conduce la interzicerea de a lua startul sau la descalificare, în cazul în care se observă pe traseu, de către arbitri/voluntari!

4.3 Oprirea / retragerea din cursă

Siguranța este esențială pentru noi ca organizatori, astfel încât ne vom asuma rolul rațiunii în condițiile un participant credem că nu poate termina cursa/etapa fără a implica riscuri majore de sănătate și siguranță pentru el, alt concurent sau orice altă persoană din organizare (echipa organizatorică, voluntari, parteneri etc.). Astfel că ne rezervăm dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri :

 • concurentul s-a accidentat după start, iar starea de sănătate nu-i mai permite continuarea/terminarea cursei;
 • neîncadrarea în timpii limită intermediari;
 • alte cazuri excepționale (exemplu vreme nefavorabilă, semne vizibile de oboseala extrema).

Directorul Cursei poate oprii un concurent, atât în cursă, cât și între etape în baza stării sale medicale, pe baza informațiilor oferite de echipa medicală prezentă la eveniment.

În cazul în care un participant decide că nu mai dorește continuarea cursei, el trebuie să informeze organizatorii cât mai repede posibil Acest lucru se poate face în zona de start/sosire, la punctele de control sau sunând la numerele de urgență anunțate de organizatori.

Neanunţarea retragerii din cursa poate cauza o operaţiune de căutare si salvare (echipe

de salvare, salvamont, elicopter) pe cheltuiala participantului implicat.

4.4 Modificarea traseului sau anularea cursei

Vremea în zonele montane și mai ales pe mai multe zile este un factor mare de nesiguranță. În cazul în care vremea nu va ține cu noi și noi, ca organizatori, nu putem asigura siguranța participanților ne rezervam dreptul de a modifica traseele (traseu alternativ) de concurs sau chiar de a anula/amâna cursa/etapa.

SECȚIUNEA 5.
CLASAMENT ȘI PREMII

5.1 Cronometraj. Stabilirea rezultatelor

Cronometrarea va fi asigurata de o companie specializata. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător, înregistrând fiecare trecere a chipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu şi la sosire.

Clasamentul pentru fiecare cursa / categorie se face în ordinea în care, individual sau în echipă, concurenții trec linia de sosire.

Categoriile de vârstă se vor stabilii după vârsta împlinită la 31 decembrie din anul evenimentului.

Condiții speciale pentru probele de echipă

La proba de echipă se recomandă ca la sosire toți componenții unei echipe să treacă linia de sosire ținându-se de mână.

La trecerea liniei de sosire se va lua în considerare timpul componentului echipei care poartă chip-ul, timp considerat al întregii echipe (dacă nu vin împreună la sosire).

În cazul în care purtătorii chip-urilor din două echipe diferite trec în același timp linia de sosire, ordinea sosirii echipelor se va stabili de către echipa de arbitri/comisari de traseu în funcție de ultimul membru al echipei care trece linia de sosire, indiferent de ordinea dată de către sistemul de cronometrare.

Doar echipele care termină toate etapele în timpul limită anunțat intră în clasamentul final.

Pentru echipe, clasamentul se va realiza folosind timpul total pentru parcurgerea tuturor etapelor.

5.2 Categorii de premiere

Clasamentul se va face pe următoarele categorii.

 • Probele de echipă: Masculin, Mixt și Feminin
 • Probele individuale: Masculin și Feminin pe categorii de vârstă

Categoriile de vârstă sunt detaliate în pagina de categorii de pe site-ul oficial.

În cazul în care într-o categorie nu sunt înscriși un număr suficient de participanți (minim 10 participanți/echipe), Organizatorii își rezervă dreptul de a comasa respectiva categorie.

5.3 Penalizări și descalificări

Situațiile care atrag după sine descalificarea automată a concurentului sau a echipei sunt:

 • Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie
 • Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu
 • Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu
 • Nerespectarea regulilor competiției
 • Comportament nesportiv fata de alți participanți, oficiali, public, alte persoane
 • Nerespectarea distanței dintre coechipieri în cazul echipelor
 • Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs

Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificarii.

5.4 Contestații

Orice concurent nemulțumit cu privire la poziția din clasament poate face dupa înstiințarea verbală imediată a organizatorilor și contestație în scris până maxim la 24 de ore de la afișarea rezultatelor.

Pentru analiza contestației, organizatorii pot cere o garanție de 500 lei care se va restitui în cazul aprobării favorabile a contestației.

5.5 Anti-Doping

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice înscrierea și participarea la competiție a sportivilor care au fost depistați pozitiv de către Agenția Națională Anti-Doping sau de oricare altă instituție anti-doping acreditată și apoi au fost sancționați, chiar dacă aceștia au terminat perioada de suspendare.

Sportivii care au beneficiat de recompense financiare și care vor fi depistați pozitiv și apoi suspendați de către orice instituție anti-doping acreditată în următoarele șase luni de la finalul cursei se angajează să returneze premiile oferite pentru rezultatul obținut.

SECȚIUNEA 6.
CONDIȚII ADMINISTRATIVE

 

6.1. Acord foto/video

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.

 

Fotografiile si rezultatele de la eveniment reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor.

6.2. Conditii administrative

În conformitate cu legislatia în vigoare, organizatorii sunt obligati sa faca public numele câstigatorilor si premiile acordate în cadrul acestei Competitii.

Lista câstigatorilor va fi publicata la maxim 2 zile dupa eveniment pe site-ul oficial.

Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial si legislatiei in vigoare. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site si la locul de desfasurare a competitiei.